TALABA – QIZLARNING TEMՍRIY MALIKALAR MA’NAVIY MEROSI ASOSIDA AXLOQIY QADRIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY METODLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiyasi: Mazkur maqola talaba-qizlarning axloqiy qadriyatlarini rivojlantirishda Temuriy malikalarining ma’naviy merosi asosida qo‘llaniladigan zamonaviy metodlarni tahlil etadi. Temuriy malikalarining tarixiy va madaniy merosi, ayniqsa, ayollarning jamiyatdagi o‘rni va ta’lim-tarbiyadagi hissasi, bugungi yoshlarni axloqiy jihatdan tarbiyalashda katta ahamiyatga ega. Maqolada, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va mediatexnologiyalar yordamida talaba-qizlarni axloqiy qadriyatlar asosida tarbiyalashda qo'llaniladigan metodlar, usullar va amaliy vositalar ko'rib chiqiladi. Temuriy malikalarining qadriyatlarini yoshlar ongiga singdirishning samarali yo'llari, ularning o'quv jarayoniga qanday integratsiya qilinishi va zamonaviy texnologiyalar yordamida bu jarayonni qanday rivojlantirish mumkinligi haqida so'z boradi.