O‘QUVCHILARGA CHET TILINI O‘QITISHDA TURLI MA’NAVIY VA MA’RIFIY TADBIRLARNING AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarga chet tilini o‘qitishda muhim bo‘lgan turli metodlar,  tarbiya va ta’lim uyg‘unligi masalalari, madaniyat tushunchasi, arab tilini o‘qitishda maktabda o’tkaziladigan tadbir va tanlovlarning o‘rni va imkoniyatlari haqida yoritib, izohlab berilgan. Amalga oshiriladigan turli tanlov va tadbirlardan albatta o‘quvchining dunyoqarashi kengayishi, nutqi o‘sishi, qiziqishi ortishi, har tomonlama yuksak tafakkur egasi bo‘lib borishidagi o‘rni izohlangan.            Annotation: This article highlights and comments on various methods important in teaching students a foreign language, issues of upbringing and educational harmony, the concept of culture, the role and possibilities of school activities and competitions in teaching Arabic. Of the various choices and activities to be carried out, of course, the role of the reader in the expansion of his worldview, the growth of his speech, an increase in his interest, the development of a comprehensively high-minded person is explained.