FAVQULODDA VAZIYATLAR XAVFI TUG‘ILGANIDA VA SODIR BO‘LGANIDA MAKTAB O‘QITUVCHI VA O‘QUVCHILARNI EVAKUATSIYA QILISH TADBIRLARINI TASHKILLASHTIRISH. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada favqulodda vaziyatlarda maktablarda evakuatsiya tadbirlarini tashkil etish masalasi ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilar va o‘qituvchilarning xavfsizligini ta’minlash uchun tayyorgarlik, rejalashtirish va evakuatsiya mashg‘ulotlarini amalga oshirish muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqot eng yaxshi tajribalar, samarali evakuatsiya usullari va real holat tahlillarini o‘z ichiga oladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yaxshi tuzilgan evakuatsiya rejalari muhim ahamiyatga ega bo‘lib, maktablarda favqulodda vaziyatlarga tayyorgarlikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.