ЯЛЛИҒЛАНИШ ЖАРАЁНИДА ЎПКА ҚОН ТОМИРЛАРИНИНГ ҚАЙТА ШАКЛЛАНИШИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Бронхоэктаз касаллиги билан касалланган болаларда ўпканинг яллиғланиш жараёни таъсирланган ва таъсирланмаган жойларида қон томирларининг структуравий хусусиятлари аниқланди.Тадқиқот мақсади болаларда учрайдиган бронхоэктаз касалликларидаги ўпка қон томирларининг гистологик хусусиятларини аниқлашдан иборат. Деярли барча ўпка артерияси, венаси ва микроциркулятор қон томирлар ўзанида патологик ўзгаришлар аниқланади.