ОНАЛИК ВА БОЛАЛИКНИ ТИББИЙ МУХОФАЗА ҚИЛИШГА ҚАРАТИЛГАН ҚОНУН ҲУЖЖАТЛАРИ ИЖРОСИ УСТИДАН ПРОКУРОР НАЗОРАТИНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ ВА ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Ушбу мақолада оналик ва болаликни тиббий муҳофаза қилишга қаратилган қонунчилик ҳужжатлари ижроси устидан прокурор назоратининг ташкилий - ҳуқуқий асослари баён этилган. Хусусан, соҳада қонунийликни таъминлашда назорат тадбирларини ташкил қилиш йўналишлари кўриб чиқилган. Муаллиф томонидан ушбу йўналишида прокурор назоратини ташкил қилиш тартиби  ва  йўналишлари  таҳлил  қилинган.