СУД МУҲОКАМАСИНИНГ НАЗАРИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛИ ВА УНИНГ ВАЗИФАЛАРИГА ДОИР ИЛМИЙ ҚАРАШЛАР (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Жиноят процессида суд муҳокамасининг тушунчаси ва вазифаларига доир илмий ёндошувларга доир масалалар баён этилган. Шунингдек, мақолада суд муҳокамасининг тушунчасига доир соҳа олимлари томонидан берилган фикирлар таҳлил этилган. Суд муҳокамасининг тушунчаси мушоҳада қилинган ҳамда хорижий ривожланган давлатларнинг тажрибаси таҳлил қилиниб, тегишли қонунчиликни такомиллаштириш юзасидан таклифлар берилган. Аннотация: В статье рассматриваются вопросы, связанные с научными подходами к понятию и функциям судебного контроля в уголовном судопроизводстве. В статье также анализируются взгляды ученых в данной области на концепцию судебного контроля. Рассматривается понятие судебного контроля, анализируется опыт зарубежных развитых стран, вносятся предложения по совершенствованию соответствующего законодательства.Annotation. The article examines issues related to scientific approaches to the concept and functions of judicial review in criminal proceedings. The article also analyzes the views of scientists in this field on the concept of judicial review. The concept of judicial review is considered, the experience of foreign developed countries is analyzed, and proposals are made to improve the relevant legislation.