O'ZBEKISTON VA TURKIYA O'RTASIDAGI MADANIY VA MA'NAVIY ALOQALAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi va Turkiya madaniy va manaviy munosabatlarining o’tmishdagi va  bugungi kundagi madaniy  aloqalari hamda kelajak istiqbollari haqida ma’lumotlar berilgan. Madaniy va manaviy a’loqalarni ochib berishda taqqoslash va tahlil qilish metodlaridan foydalanildi. Shuningdek O‘zbekiston va Turkiya o‘rtasidagi madaniy aloqalar va ularning yurtimiz kelajagiga ta’siri va rivojlanishdagi ahamiyati haqida so’z boradi.