“QORAQALPOQ SHOIRI BERDAQ: TARIX VA MA’DANIYAT TIMSOLI”. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqola  Qoraqalpoq  shoiri  Berdaqning  hayoti  va  ijodiy  faoliyatiga  bag’ishlangan  bo’lib,  uning  tarixiy  va  ma’daniy  merosi  bugungi  avlod  uchun  nechog’lik  muhim  ekanligini  yoritadi.  Maqolada  Berdaqning  she’riyatidagi  milliy  o’zlik,  tarixiy  haqiqat  va  insoniy qadriyatlar  mavzusi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  uning  asarlarining  Qoraqalpoq   xalq  ma’daniyati,  adabiyoti  va  tilini  rivojlantirishdagi  o’rni  ko’rsatib  o’tiladi.  Berdaqning  she’riyati  o’z  zamonining   ijtimoiy – siyosiy  va  ma’daniy  hodisalarni  aks  ettirganligi  bilan  ajralib  turadi.  Ushbu  maqola,  Berdaq  ijodining  nafaqat  tarixiy  ma’nodagi,  balki  zamonaviy  ma’daniy  rivojlanishdagi  ahamiyatini  anglashga  yordam  beradi.  Maqola  orqali  o’quvchilar  Berdaqning  shaxsiyati  va  ijodi  orqali  xalqning  ruhiy – ma’naviy  olamini  chuqurroq  idrok  etish  imkoniyatiga  ega  bo’ladilar.