EKOLOGIK TAʼLIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISH EKOLOGIK MADANIYAT SHAKLLANTIRISHNING ASOSIY OMILLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
ANNOTATSIYA: Maqolada ekologik taʼlim tizimini rivojlantirish ekologik madaniyat shakllantirishning asosiy omillari, falsafiy va ijtimoiy-madaniy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda ekologik madaniyatning shakllanishida diniy qadriyatlar, milliy anʼanalar va zamonaviy yondashuvlarning oʻrni ochib berilgan. Muallif Orol dengizi misolida global ekologik muammolarning oldini olishda ilmiy bashoratlar va preventiv chora-tadbirlarning ahamiyatini asoslab bergan.