IJROCHILIK SAN’ATIDA MUSIQIY CHOLG’ ULARNING TARIXIY ILDIZLARI HAMDA BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijrochilik san’ati tarixi va milliy cholg‘ularning davrdan-davrga o‘tib, tarixda insoniyatning ma’nan rivojlanish bosqichlarida musiqa cholg‘ulari ham takomillashib hozirgi kungacha bo ‘lgan davrdagi holati hamda shakl shamoili haqida ijodiy fikr mulohazalar keltirilgan.