INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA PROVERBIAL FRAZEOLOGIZMLARNING IFODALANISHI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida proverbial frazeologizmlarning ifodalanishi, ularning shakllanish xususiyatlari va madaniy jihatlari o‘rganiladi. Proverbial frazeologizmlar - xalq og‘zaki ijodi mahsuli bo‘lib, ular xalq donoligini, turmush tajribasini va urf-odatlarini o‘zida aks ettiradi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi proverbial frazeologizmlarning o‘ziga xos va umumiy jihatlari tahlil qilinadi.