INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA PUL KOMPONENTLI PROVERBIAL FRAZEOLOGIZMLARNING CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida pul bilan bog‘liq proverbial frazeologizmlarning lingvokultural va semantik xususiyatlari chog‘ishtirma usulda o‘rganiladi. Mazkur frazeologizmlarda xalqning iqtisodiy hayoti, madaniy qadriyatlari va milliy mentaliteti o‘z aksini topadi. Ingliz tilida iqtisodiy tamoyillarni aks ettiruvchi pragmatik qo‘llanish kuchli bo‘lsa, o‘zbek tilida ular ko‘proq axloqiy va didaktik mazmunga ega.