ЕР ҚОНУНЧИЛИГИ ИЖРОСИ УСТИДАН ПРОКУРОР НАЗОРАТИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Қишлоқ хўжалиги соҳасида ер қонунчилигининг ижро этилиши устидан прокурор назорати Қишлоқ хўжалиги соҳасида фаолият юритиш, соҳа такомиллашувида ер-сув ресурслари алоҳида аҳамиятга эга. Зеро, аҳолини сифатли ва хавфсиз озиқ-овқат маҳсулотлари билан таъминлашнинг асосий таянчи қишлоқ хўжалиги маҳсулотлари ҳисобланади.