TERMINLAR TILNING MAXSUS LEKSIK BIRLIKLARI SIFATIDA O’ZBEK TILI TARAQQIYOTIDA TUTGAN O’RNI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya. Tilshunoslik sohasida terminologik birliklarning o‘ziga xos lingvistik hodisa sifatidagi xossa va vazifalari, umumiste’mol birlik va terminlar o‘rtasidagi leksik-semantik munosabatlar, terminologik birliklarning semantik tabiati, sohaviy leksikaning taraqqiyoti kabi masalalar tadqiqi haqida qisqacha mulohazalar. Bugungi kunda terminologiya sohasidagi oʻzgarishlarning oʻzbek tili taraqqiyotidagi tutgan o’rnini belgilash dolzarb masalalardan biridir.