MAHMUD TOIR SHEʼRIYATINING MAVZU KOʻLAMI VA GʻOYAVIY YOʻNALISHI. - Roʻzmetova Moxfuza Komuljanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mahmud Toir she’riyatining tematik ko’lami va mafkuraviy yo’nalishi batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot uning asarlaridagi madaniy, ijtimoiy va falsafiy jihatlarni yoritib beradi hamda zamonaviy adabiyotga qo’shgan hissasini ta’kidlaydi. She’riy uslub va takroriy motivlar tahlili orqali ushbu maqola uning jamiyat muammolari va ekzistensial mavzularga bo’lgan yondashuvining ahamiyatini ko’rsatadi. Tadqiqot, shuningdek, uning asarlarini global adabiy kontekstda yanada chuqurroq o’rganish bo’yicha takliflarni taqdim etadi.