DAVLAT OLIY TA’LIM MUASSASALARINI MOLIYAVIY TA’MINLASHNI TAKOMILLASHTIRISH (TTA URGANCH FILALI MISOLIDA) - Quryazov Dilshod G’ulambayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Davlat oliy ta’lim muassasalarini moliyaviy ta’minlash tizimi mamlakatning iqtisodiy barqarorligi va ta’lim sifatini oshirishda muhim o‘rin tutadi. TTA Urganch filiali misolida, moliyaviy qo‘llab-quvvatlashni takomillashtirish orqali nafaqat ta’lim jarayonini rivojlantirish, balki hududiy rivojlanishga ham hissa qo‘shish mumkin. Bu jarayonni samarali amalga oshirish uchun yangi moliyaviy mexanizmlar va texnologiyalarni joriy qilish zarur.