ҲУДУДИЙ КЛАСТЕРЛАШ ВА РЕСУРСЛАРДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШНИНГ ИҚТИСОДИЙ АҲАМИЯТИ - Улуғбек Эркинович Қурбонов; Исоқов Абдулхафиз Дилмурод ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Мазкур мақолада ҳудудий кластерлашнинг моҳияти, унинг иқтисодий ривожланишдаги аҳамияти ва ресурслардан самарали фойдаланиш механизмлари таҳлил қилинган. Кластерлаш стратегик ёндашув сифатида иқтисодий фаолиятни тартибга солиш ва ҳудудларнинг рақобатбардошлигини оширишда муҳим ўрин тутади. Мақолада ҳудудий кластерлар орқали ресурсларни оқилона тақсимлаш, инфратузилмани яхшилаш ва инновацион ечимларни амалга ошириш каби масалалар муҳокама қилинган. Шунингдек, ҳудудий кластерлашнинг асосий механизмлари ва уларнинг ижтимоий- иқтисодий ривожланишга таъсири ҳам ўрганилган.