AMIR SHOHMUROD - BUXORONING ADOLAT VA DINDORLIKDA TENGSIZ HUKMDORI - Lutfilloyeva Muattar Umidillo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoroning mang`it amirlari orasida alohida mavqega ega bo`lgan Amir Shohmurodning shaxsi, davlat arbobi sifatidagi faoliyati hamda insoniy fazilatlari haqidagi ayrim jihatlari tarixiy manbalar va ilmiy tadqiqot natijalari asosida ko`rib chiqildi. Shuningdek Amir Shohmurodning hukmdor bo`lishiga qaramay darveshona hayot kechirishi hamda oddiy xalq mehrini qozona olganligi bilan bog`liq tarixiy jarayonlar bir qator manbalar tahlili asosida ochib berilgan.