YARIM O`TKAZGICHLAR XOSSALARIGA TASHQI TEMPERATURA TA`SIRINI O`RGANISH - Ko`charova Charos Ro`zi qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Yarim o’tkazgich materiallari hozirgi elektronika va texnologiyaning asosini tashkil etadi. Ushbu tadqiqotda yarim o’tkazgichlarning asosiy xossalariga tashqi temperaturaning ta’siri o’rganildi. Temperatura o’zgarishining elektr o’tkazuvchanlik, teshik va elektronlarning konsentratsiyasi hamda energiya zonalari orasidagi farqga qanday ta’sir ko’rsatishi eksperimental ravishda kuzatildi. Natijalar yarim o’tkazgichlarni turli sharoitlarda samarali qo’llash uchun ilmiy asos yaratadi.