YANGI O`ZBEKISTON XALQCHIL VA INSONPARVAR DAVLAT QURSHNING IJTIMOYI-SIYOSIY AHAMIYATI - Adilova Saida Abdurashid qizi. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur mavzu yangi O‘zbekiston davlatining xalqchil va insonparvar tamoyillar asosida shakllanish jarayonini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Bugungi kunda mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlarning bosh maqsadi xalqning farovonligini ta’minlash, inson huquqlari va manfaatlarini himoya qilishdir. Ushbu jarayonning ijtimoiy-siyosiy ahamiyati shundaki, u fuqarolar bilan davlat o‘rtasidagi ishonchni mustahkamlashga xizmat qilmoqda. Davlat boshqaruvida ochiqlik va adolat prinsiplari qaror topayotgani, jamiyatda tenglik va ijtimoiy birdamlikni ta’minlashga alohida e’tibor qaratilayotgani milliy taraqqiyotning yangi bosqichini ifodalaydi. Ushbu tadqiqotda O‘zbekistonning xalqchil va insonparvar siyosatining asosiy tamoyillari, ularning ijtimoiy hayotga ta’siri va siyosiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Mazmuni fuqarolar ongini yuksaltirish, ularni davlatning faol ishtirokchilariga aylantirish kabi dolzarb masalalarga yo‘naltirilgan.