GENDER TENGLIK VA TA’LIMDAGI UNING IJTIMOIYI TA’SIRI - Tursunaliyeva Sevinch Ilhom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annatasiya;Ushbu maqolada erkaklar va ayollarning teng huquqlari, imkoniyatrlari va ma’sulyatlarini ta’minlashda nazarda tutuvchi ijtimoiyi tamoyili hisoblanadi. U inson huquqlari,adolat,jamiyat taraqqiyoti va barqarorlikka erishishda muhim omil hisoblanadi.gender tenglik nafaqat huquqiy darajada, balki ijtimoiyi, iqtisodiy va madaniy soxalarda ham amalga oshirilishi kerak. Bu prinsip erkaklar va ayollar uchun ta’lim olish,mehnatga teng haq to’lanishi va rahbarlik lavozimlariga erkin kirishish imkoniyatlarini yaratishga qaratilgan.