MOTOR ALALIYANING TARIFI VA SENSOR ALALIYA BILAN QIYOSIY TAVSIFI. - Oʻtbasarova Umida Mexmanovna; Isayeva Mushtariy Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola motor alaliyaning tabiati, sabablarini o’rganishga bag’ishlangan. Motor alaliya - bu markaziy asab tizimining buzilishlari natijasida yuzaga keladigan va bolalarda nutqni shakllantirishda qiyinchiliklarga olib keladigan og’ir nutq buzilishi turi ekanligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada motor alaliya og’rigan bolalarga yordam berish uchun maxsus pedagogik va terapevtik yondashuvlar keltirilgan. Maqola motor alaliyaning jismoniy va psixologik omillarini hamda ularni bartaraf etish usullarini tahlil qiladi.