SENSOR VA MOTOR ALALIYANI DIFFERENSIAL BAHOLASH - Utbasarova Umida Mexmanovna; Isayeva Mushtariy Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Sensor alaliya - bu markaziy asab tizimining buzilishlari natijasida yuzaga keladigan va bolalarda nutqni qabul qilish va tushunishda qiyinchiliklarga olib keladigan og’ir nutq buzilishi turi ekanligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada sensor alaliyaning diagnostikasi, simptomatikasi masalalari ko’rib chiqiladi.