TIJORAT BANKLARDA AUDITORLIK TEKSHIRUVINI O‘TKAZISHDA AUDITORLIK RISKINI BAHOLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Jurayev Umidjon Shuxratjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy maqola bugungi kunda tijorat banklarda auditorlik tekshiruvini o‘tkazishda auditorlik riskini baholashning o‘ziga xos xususiyatlari to‘grisida statistik va tahliliy tadqiqotlar keltirilgan. Auditorlik riskini baholash tijorat banklarida muhim rol o‘ynaydi, chunki banklar moliyaviy xizmatlarning keng doirasini taqdim etadilar va ularning faoliyati bir nechta yuridik va moliyaviy normativlarga asoslanadi. Mazkur tadqiqot ishi tijorat banklarida auditorlik tekshiruvini o‘tkazishda auditorlik riskini baholashga doir xususiyatlarni aniqlashga qaratilgan. Auditorlik jarayonlaridagi risk darajasini aniqlash uchun banklar tomonidan taqdim etilgan hisobotlar va amaliy ma’lumotlar o‘rganildi. Mahalliy tijorat banklarining ichki auditorlik jarayonlarida qo‘llaniladigan metodlar amaliyotda kuzatildi va baholandi va xulosa takliflar berildi.