РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ МИНТАҚАВИЙ ИҚТИСОДИЁТИНИ ДИВЕРСИФИКАТСИЯЛАШГА ЖОРИЙ ЭТИШ - Улуғбек Эркинович Қурбонов; Бахтиёров Бархаётжон Азизжон ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Ушбу мақолада рақамли технологияларнинг минтақавий иқтисодиётнинг диверсификациясини ривожлантиришдаги роли ўрганилади. Унда рақамли инновацияларнинг анъанавий соҳаларни қандай ўзгартириши, янги бизнес имкониятларини яратиши ва барқарор минтақавий ривожланишга қандай ҳисса қўшиши кўриб чиқилади. Aсосий жиҳатлар орасида турли иқтисодий соҳаларда рақамли воситаларни жорий етиш, уларнинг маҳсулдорлик ва рақобатбардошликка таъсири ҳамда минтақалар ўртасидаги иқтисодий фарқларни камайтириш салоҳияти мавжуд. Тадқиқотда муваффақиятли тажрибалар, муаммолар ва рақамли технологияларни интеграция қилиш бўйича стратегик ёндашувлар ёритилиб, уларнинг глобал шароитда чидамли ва мослашувчан минтақавий иқтисодиётларни шакллантиришдаги муҳим роли таъкидланади.