TADBIRKORLIK FAOLIYATIDA KAPITAL RENTABELLIGINI IFODALOVCHI KO‘RSATKICHLAR - Do’smuxamedova N.X; Toshpulatov D.J (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada tadbirkorlik faoliyatining rentabelligi va uni ifodalovchi ko‘rsatkichlar tahlil qilinadi. Tadbirkorlik faoliyati samaradorligini aniqlash uchun sof foyda rentabelligi, aktivlar rentabelligi, kapital rentabelligi kabi moliyaviy ko‘rsatkichlardan foydalaniladi. Maqolada ushbu ko‘rsatkichlarni hisoblash usullari, ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri hamda korxonaning rentabellik darajasini oshirish uchun tavsiyalar berilgan. Tahlil jarayonida tadbirkorlik faoliyatining moliyaviy holatini baholash metodlari, strategik qarorlar qabul qilishda foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.