TIL TARAQQIYOTIDA LEKSIK O’ZGARISHLAR - Jabborova Gulrux (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilining leksik o’zgarishlar va unda o‘zlashma birliklarning ahamiyati aks ettirilgan. Shuningdek, bu birliklardan voz kechishning imkonsizligi va hozirgi muhim masala – endigi o‘zlashayotgan birliklarga munosib javob qaytarish masalasi ilgari surilgan. Til bilan madaniyatning o‘zaro munosabati xususida gapirganda “madaniyat” tushunchasi xususida batafsil to‘xtalish zarur. Ushbu tushunchani talqin qilish yuzasidan ko‘plab urinishlar mavjud.