YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARI VA HAYOT TARZI O‘ZGARISHLARI - Ibragimov Sardorbek Tolib o’g’li; Shokirova Mehro’za Komiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Yurak-qon tomir kasalliklari (YQTK) dunyoda va O‘zbekistonda o‘limning asosiy sabablaridan biri hisoblanadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, noto‘g‘ri ovqatlanish, harakatsiz hayot tarzi, chekish va spirtli ichimliklar iste’moli YQTK rivojlanishiga olib keluvchi asosiy xavf omillaridir. Ushbu maqolada hayot tarzi omillari bilan yurak-qon tomir kasalliklari o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.