ANESTEZIOLOGIYA VA INTENSIV TERAPIYADA XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY MUAMMOLARI. - Nihola Sh. Yusupova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ma’lumki, tibbiyotda istalmagan hodisalar va asoratlar, shu jumladan anesteziologiya va reanimatsiya yangilik emas. O’tgan asrning o’rtalarida Rossiyada va chet ellarda turli xil estetik muolajalar bilan asoratlarni ko’rsatadigan birinchi asarlar paydo bo’ldi. AQSh tibbiyot instituti ma’lumotlariga ko’ra, tibbiy xatolar har yili Amerika kasalxonalarida bemorlarning 44 dan 98 minggacha yashaydi.