YANGI O‘ZBEKISTON STRATEGIYASIDA BOSHQARUV KADRLAR TIZIMINI MODERNIZATSIYALASH - R.D.Xalimmetova; Adilova Saida; Qoryog‘dieva Munisa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekistonda kadrlar tayyorlash siyosati, milliy dasturning tarkibiy qismi sifatida davlat siyosati darajasiga ko‘tarilgan. Ushbu ilmiy-nazariy, ya’ni ijtimoiy-siyosiy, huquqiy, iqtisodiy va ma’naviy jihatlarini tadqiq qilish shu kunning dolzarb masalalaridan biridir. Chunki, yangi avlod kadrlarini tayyorlash siyosatini amalga oshirish natijasida oliy ta’lim tizimi va uni isloh qilish, mamlakatda mehnat bozorining o‘ziga xos talablarni yuzaga chiqaradi.