AYOLLAR HUQUQLARI HIMOYASINING RESPUBLIKA VA XALQARO DARAJADAGI AHAMIYATI - Ummatova Iqboloy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola doirasida muallif ayollar huquqlarining himoyasi hamda gender tengligi va uning mamlakatdagi holati, ayollar huquqlarini himoya qiluvchi mahalliy va xalqaro tashkilotlar hamda normativ-huquqiy hujjatlar ahamiyatini yoritib bergan. Shuningdek, mavzu borasidagi statistika tahlil qilingan va mazkur sohadagi yutuq va kamchiliklar haqida to‘xtalib o‘tilgan. Maqolada gender tengligi tushunchasining nazariy jihati ham atroflicha yoritilgan.