HOMILADORLIK PAYTIDAGI GENETIK TEKSHIRUVLAR VA ULARNING AHAMIYATI. - Toshpulatova Maxliyo Poziljonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Homiladorlik davrida genetik tekshiruvlar bolaning sog’lig’ini himoya qilishda muhim va asosiysi hisoblanadi. Ushbu tekshiruvlar nafaqat homiladagi bolaning sog’lig’ini yaxshilash, balki ota-onalar uchun xavf tug’dirishi mumkin bo’lgan genetik kasalliklarni ham erta aniqlashga yordam beradi. Aytish joizki, genetik kasalliklar ba’zan meros qilib otiladi va ularning oldini olish tushundingiz. Bunday tekshiruvlar homilaning rivojlanishi davomida muayyan holatlarni belgilab berib, ota-onalarga kerakli maslahatlar taqdim etadi.