MAHALLA XAYRIYA FONT TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Bahodirov Oʻrolboy Bahriddin oʻgʻli; Bahodirov Oʻktam Bahriddin oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalla xayriya fondlari jamiyatning ijtimoiy himoya tizimidagi muhim bo‘g‘inlardan biri bo‘lib, ularning moliyaviy faoliyatini shaffof yuritish va samaradorligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada buxgalteriya hisobi tamoyillari, moliyaviy hisobotning xususiyatlari, shuningdek, buxgalteriya hisobi jarayonlarida zamonaviy yondashuvlardan foydalanish imkoniyatlari hamda xayriya tashkilotlarining moliyaviy faoliyatini samarali yuritish uchun avtomatlashtirilgan buxgalteriya tizimlarini joriy etish ochib berilgan.