TIJORAT BANKLARI KREDIT PORTFELI SIFATINI OSHIRISH YO’LLARI - Boltaboyev Javlonbek Nurali o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi globallashuv va iqtisodiy o‘zgaruvchanlik davrida tijorat banklarining kredit portfelini boshqarish va uning sifatini oshirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Kredit portfeli bankning moliyaviy barqarorligi va daromadlilik darajasini belgilovchi asosiy omillardan biri bo‘lib, uning samaradorligini ta’minlash bank faoliyatining muvaffaqiyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Kredit portfeli bankning resurslarini samarali boshqarish, kredit xavflarini minimallashtirish va mijozlar bilan munosabatlarni rivojlantirish uchun muhim vosita hisoblanadi.