BANKLARNING QIMMATLI QOG`OZLAR BOZORIDAGI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH YO`LLARI (ATB "KAPITALBANK" AJ SAMARQAND FILIALI MISOLIDA) - Rustamov Doston Xusniddin og`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Banklar qimmatli qog‘ozlar bozorida faol ishtirok etish orqali nafaqat o‘z moliyaviy barqarorligini mustahkamlash, balki iqtisodiy taraqqiyotga ham hissa qo‘shadi. Ushbu bozor banklar uchun diversifikatsiyalangan investitsiya manbalarini ta’minlaydi va moliyaviy likvidlikni oshirishga xizmat qiladi. Ayniqsa, ATB "Kapitalbank" AJ Samarqand filiali tajribasi misolida banklarning qimmatli qog‘ozlar bozoridagi faoliyatini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi.