XALQARO MOLIYA INSTITUTLARI KREDIT LINIYALARI HISOBIGA INVESTITSIYA LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH - Khojisultonov Samandar Rustamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Xalqaro moliya institutlarining kredit liniyalari rivojlanayotgan mamlakatlarning iqtisodiy taraqqiyotida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu moliyaviy resurslar yirik investitsiya loyihalarini amalga oshirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi. Rivojlanayotgan davlatlar uchun xalqaro kredit liniyalari strategik moliyaviy vosita bo‘lib, mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishini ta’minlashga yordam beradi.