ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA FANLARARO INTEGRATSIYANING NAZARIY ASOSLARI - Ismatova Vasila Shodmanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili va adabiyot darslarida fanlararo integratsiyaning ta’lim jarayoniga ta’siri va ahamiyati tahlil qilinadi. Fanlararo integratsiya o‘quvchilarga turli fanlarni o‘zaro bog‘lash orqali, ular uchun yanada kengroq va chuqurroq bilim olish imkoniyatini yaratadi. Maqolada integratsiyaning pedagogik yondashuvlar, metodologik asoslar, o‘quvchilarga ta’siri va bu jarayonda foydalaniladigan metodlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning fikrlash qobiliyatlari, tahlil qilish va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda fanlararo integratsiyaning o‘rni muhokama qilinadi.