ANYLOGIC TIZIMIDAGI SIMULYATSIYA TEXNOLOGIYALARI - Nishonova Dilfuzaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqolada AnyLogic tizimi orqali amalga oshiriladigan simulyatsiya texnologiyalari haqida umumiy maʼlumotlar keltirilgan. AnyLogic — bu koʻp uslubli simulyatsiya platformasi boʻlib, diskret, davomli va agentga asoslangan modellashtirish usullarini birlashtirgan. Ushbu maqolada AnyLogic tizimining asosiy xususiyatlari, qoʻllanilishi va turli sohalarda qanday samarali foydalanish mumkinligi haqida soʻz boradi. Shuningdek, simulyatsiya modellarini yaratish va ularni tahlil qilish jarayonlari ham oʻrganilgan.