ALISHER NAVOIY G‘OYALARINING TURKIYA ADABIYOTIGA TA’SIRI YUZASIDAN AYRIM MULOHAZALAR - Shaxzoda JALOLOVA; I.B. Xudoynazarov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodining turkiy xalqlar adabiyotiga ta’siri yoritilgan. Navoiy merosi nafaqat O‘zbekiston, balki Turkiya va boshqa turkiy xalqlarning adabiyotiga ham katta ta’sir ko‘rsatgan. Maqolada uning adabiy merosi, tilshunoslik va madaniyatdagi o‘rni, shuningdek, uning asarlarini o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Navoiy asarlari turkiy xalqlar birligini mustahkamlashda, adabiy janrlarni rivojlantirishda va ma’naviy qadriyatlarni saqlashda muhim rol o‘ynagan.