XUSUSIY VA UMUMIY HOLLARDA PARALLEL YAQINLASHISH STRATEGIYASI (P-STRATEGIYA) - Abduqodirov Rahimjon Do’stmurodovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda matematikaning differensial o’yinlar bo’limi rivojlanib kelmoqda. Ilmiy sohalarda esa alohida e’tibor qaratilmoqda, shu bilan birgalikda differensial o’yin tenglamalari orqali ko’pgina masalalar o’z yechimini topmoqda. Differensial o’yinlarga oid masalalarni yechish turli sohalarda keng qo’llanilmoqda. Masalan: dasturlash sohasida. Maqolada differensial o’yinlarda o’yinchilarning boshqaruvlariga geometrik chegara qo’yilgan holda quvish-qochish masalalarini hal etish uchun P-strategiyani qurish ko’rsatilgan va u orqali yangi yetarli shartlar olingan.