OʻZBEKISTONDA IMPORT JARAYONLARINING RAQAMLASHGANLIK DARAJASI TAHLILI: ELEKTRON XUJJAT ALMASHISH, BOJXONA RASMIYLASHTIRUVI, LOGISTIKA, TOʻLOVLAR - Teshaboyev Jasurbek Erkinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqola Oʻzbekiston Respublikasida import jarayonlarini raqamlashtirish darajasini tahlil qiladi. Maqolada elektron xujjat almashinuviga, bojxona rasmiylashtiruviga, logistikaga va toʻlovlarga oid joriy holat koʻrib chiqilgan. Raqamlashtirishni oshirish yoʻllari va uni amalga oshirishda uchraydigan muammolar tahlil qilingan. Natijada, import jarayonlarini yanada samarali va shaffof qilish uchun takliflar berilgan.