MUZEYLARDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA IMKONIYATI CHEKLANGAN TASHRIFCHILAR UCHUN XIZMAT KO‘RSATISH - Mirboltayeva Nasiba Mirsaid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada imkoniyati cheklangan tashrifchilar uchun zamonaviy vositalar va yangi texnologiyalar orqali muzey xizmatlarini ko‘rsatishning turli uslublari, inklyuziv xizmat ko‘rsatish bo‘yicha ayrim jahon muzeylarining tajribalari, turli toifadagi imkoniyati cheklangan tashrifchilar uchun muzey xizmatlarini ko‘rsatishda foydalanilishi mumkin bo‘lgan vositalar va bu borada yurtimizdagi ba’zi muzeylarda yaratilgan imkoniyatlar haqidagi ma’lumotlar berilgan.