QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA MANBALARI VA EKOLOGIYA - Salimova Sharofat Isoqjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA: Qayta tiklanadigan energiya manbalarining afzalliklari haqida quyidagi muhim jihatlar ko‘rib chiqilgan. Ular atrof-muhitga kam ta’sir ko‘rsatib, global isish va iqlim o‘zgarishini sekinlashtirishga yordam beradi. Bu manbalar cheksiz bo‘lib, barqaror energiya ta’minotini ta’minlaydi. Qayta tiklanadigan energiya resurslari, energiya xavfsizligini oshirish, iqtisodiy samaradorlikni yaxshilash va yangi ish o‘rinlarini yaratish imkonini beradi. Shuningdek, ular energetik mustaqillikni kuchaytirib, ekologik barqarorlikni ta’minlaydi. Texnologiyalar rivojlanib borar ekan, qayta tiklanadigan energiya manbalari arzonlashib, yanada samarali bo‘lib, innovatsiyalarni qo‘llab-quvvatlaydi. Bularning barchasi ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik sohalarda global barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.