TABIATNI MUHOFAZA QILISH - Urmanova Umida Turg‘unovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tabiatni muhofaza qilish — bu yer yuzidagi tabiiy resurslarni, ekosistemalarni va hayvonot dunyosini inson faoliyatining salbiy ta’siridan himoya qilish, ularning barqaror rivojlanishini ta’minlash maqsadida amalga oshiriladigan ishlar majmuasidir. Tabiatni asrab-avaylashning ahamiyati, tabiatdagi muvozanatni saqlash, iqlim o‘zgarishlariga qarshi kurashish va resurslarni kelajak avlodlar uchun saqlashda yotadi.