YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA O‘ZBEKISTONDAGI AGROBIZNES KORXONALARINI BOSHQARISH - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Yashil iqtisodiyot - bu atrof-muhitni himoya qilish, tabiat resurslaridan samarali foydalanish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan iqtisodiy modeldir. O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi sohasining ahamiyati juda katta bo‘lib, bu sohada amalga oshiriladigan o‘zgarishlar nafaqat iqtisodiy rivojlanishga, balki ekologik barqarorlikka ham bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Agrobiznes korxonalari uchun yashil iqtisodiyot tamoyillarini joriy qilish esa mamlakatning ekologik va iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.