YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA AGROBIZNES KORXONALARIDA INNOVATSION BOSHQARISH JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISH O‘ZBEKISTONNING VILOYATLARI MISOLIDA - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotga asoslangan agrobiznesni boshqarishning takomillashuvi, ayniqsa, innovatsion texnologiyalar va boshqaruv usullarini joriy etish bilan bog‘liq. Yashil iqtisodiyot tamoyillarini qo‘llash, atrof- muhitni muhofaza qilish, resurslardan samarali foydalanish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashni maqsad qilgan. Agrobiznes korxonalarida innovatsion boshqarish jarayonlarini takomillashtirish, nafaqat iqtisodiy samaradorlikni oshirish, balki ekologik muammolarni hal qilishda ham muhim rol o‘ynaydi. O‘zbekistonning viloyatlari misolida bu jarayonlarni qanday amalga oshirish mumkinligi haqida so‘z yuritamiz.