BOSHLANGICH TA’LIMDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Boymurodova Dilsora Gulamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang’ich ta’limda innovatsion yondashuvlarning roli va ularning ta’lim jarayonidagi samaradorligi o’rganiladi. Innovatsion yondashuvlar, yangi pedagogik texnologiyalar va metodlarni o’z ichiga olgan holda, ta’limni yanada samarali, interaktiv va talabalarning o’zaro faoliyatini rag’batlantiradigan qilib tashkil etishga yordam beradi. Bu yondashuvlar o’quvchilarning kreativ fikrlashini rivojlantirish, mustaqil o’ylash va muammolarni hal qilish ko’nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda, yangi pedagogik texnikalarning qo’llanilishi, texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi va o’quvchilarning motivatsiyasi kabi omillar tahlil qilinadi. Innovatsion yondashuvlarning boshlang’ich ta’limdagi samaradorligi, o’quvchilarni yanada faol va motivatsiyalangan holda o’qitishga qanday ta’sir ko’rsatishi ko’rib chiqiladi.