ПРОЦЕССУАЛ МАЖБУРЛОВ ЧОРАЛАРИ ҚЎЛЛАШДА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Шухратжон Қурбонов (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация: Ушбу мақоа орқали судга қадар иш юритиш босқичида “Хабеас корпус” институтини кенгайтиришга оид ҳуқуқий муносабатларни тартибга солувчи норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар, суд амалиёти, хорижий мамлакатлар қонунчилиги ва амалиёти ҳамда юридик фанда мавжуд концептуал ёндашувлар, илмий-назарий қарашлар ёритиб берилган.