ABULG’OZIY BAHODIRXONNING “SHAJARAYI TURK”ASARIDAN OLGAN TAASSUROTLARIM. - Dilafruzxon Dilshodjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Yirik tarixchi olim,Xiva xoni Abulg’oziy Bahodirxonning tarix faniga qo’shgan ulkan hissasi,”Shajarayi Turk”asari,o’n uch yoshida taxtga chiqishi va davlatni adolatli yo’l bilan oqilona boshqaruvi,turkey xalqlar shajarasining yaratuvchilaridan biri.