MINIMAL INVAZIV UROLOGIK USULLARNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - QURBONOV NURIDDIN PANJI O`G`LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi kunda siydik yo‘li tosh kasalligini (urolitioz) davolashda minimal invaziv usullar keng qo‘llanilmoqda. Masofaviy zarba to‘lqinli litotripsiya (MZTL), kontakt ureterolitotripsiya (UKUL) va endovideojarrohlik ureterolitotomiya (EVJUL) siydik yo‘lidagi yirik toshlarni davolashning samarali usullari hisoblanadi. Ushbu usullarning afzalliklari va kamchiliklarini baholash urologik bemorlarni davolash sifatini oshirishga xizmat qiladi. Tadqiqotning maqsadi minimal invaziv urologik usullarning samaradorligi, xavfsizligi va takroriy aralashuvlar ehtimolini tahlil qilish orqali ularning afzalliklari va kamchiliklarini aniqlash.